Slimme werking van uw rug

gegenereerd met de Medi-Mouse scan Een wervelkolom heeft 24 wervels, een heilig been en een staartbeen. We onderscheiden drie soorten wervels:

  • De zeven halswervels;
  • De twaalf borstwervels, waar de ribben aan vast zitten en die met het borstbeen zijn verbonden;
  • De vijf lendenwervels.

  • De wervels zijn met elkaar verbonden door tussenwervelschijven een soort schokdempers voor uw rug.

    Onder de wervelkolom zit het heilig been en daaronder het staart beentje. Samen met de heupen vormt het heiligbeen (vijf wervels, die met elkaar vergroeid zijn) het bekken. Dus bij elke beweging van één van uw benen, beweegt de wervelkolom automatisch mee.

    Banden en spieren

    De wervels zijn niet zomaar los op elkaar gestapeld, maar worden verbonden door banden en spieren. Er zijn korte banden, die één wervel met de volgende wervel verbinden, en lange banden, die langs de hele wervelkolom lopen. De verschillende spieren zijn zowel verticaal, als horizontaal en diagonaal met de wervelkolom verbonden. Ze geven niet alleen stabiliteit, maar zijn ook verantwoordelijk voor het uitvoeren van de bewegingen van de wervelkolom. De DorSano trainingsmethode leert U weer aan hoe U de diepe rugspieren weer moet aanspannen en traint daarna deze diepe spieren weer op waardoor deze speren helpen de wervelkolom te stabiliseren