Artrose rug

Rug artrose is een aandoening waarbij het gewrichtskraakbeen in kwaliteit achteruit gaat en op den duur zelfs geheel kan verdwijnen.

1

De diagnose

De diagnose bij rug artrose

Het begint met ontstekingen rond de wervels als gevolg van overbelasting. Als de ontstekingen veelvuldig terugkomen, gaat het lichaam bij artrose het bot zijn dragende oppervlak vergroten als reactie op het achteruit gaan in kwaliteit van het gewrichtskraakbeen. Dit gebeurt om de druk op het gewricht te verminderen. Het gewricht kan daardoor uitsteeksels vormen, dikker worden en misvormd raken. Bewegingen worden dan stug / pijnlijk en vaak heeft u de neiging om het gewricht steeds minder te gaan bewegen, wat er vervolgens voor zorgt dat u stijf wordt en de spieren slapper worden. In deze diagnostische fase wordt eerst gekeken waar en in welk gedeelte van de wervelkolom de artrose bewegingsbeperkingen veroorzaakt om zo het behandelplan te kunnen afstemmen om de gewrichten weer soepeler te laten bewegen, zodat deze minder pijn geven met bewegen.

2

De mobilisatie & reactivatie fase

De mobilisatie- en reactivatiefase bij rug artrose

Deze tweede fase is gericht op de mobilisatie en reactivatie van uw rug. Hier zal de wervelkolom op verantwoorde en gecontroleerde wijze gereactiveerd en gemobiliseerd worden, zodat er weer beweging mogelijk is. De gewrichten die juist meer zijn gaan bewegen om het verlies van beweging van het gewricht met slijtage op te vangen, worden niet meer overbelast. Dit voorkomt dat die gewrichten die moesten compenseren ook te maken krijgen met toenemende slijtage.

3

De stabilisatiefase

De stabilisatiefase bij rug artrose

In deze laatste fase bij de behandeling van rug artrose wordt de opnieuw ontstane bewegelijkheid onderhouden en tevens worden de diepe buik- en rugspieren extra getraind. Het trainen van deze spieren is erg belangrijk omdat zij zo een dynamische stabiliteit aan de wervelkolom geven.

Heeft u een artrose behandeling nodig?

Bianca

Bianca helpt u graag verder!
Bel 0548 52 18 19 of stuur een bericht:
Stel een vraag

Neem direct contact met ons op
0548 52 18 19
U kunt ons natuurlijk altijd bereiken per e-mail: info@dorsano.nl

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×