Ischias en Dorsano

Ischias Bij ischias is het allereerst belangrijk de zenuw weer tot rust te laten komen. Dit kan middels therapie waarbij de doorbloeding van de regio waarin de zenuw geirriteerd is te verbeteren, en eventueel vastzittende wervels weer beweeglijk te maken. Bij het maken van de rugscan gedurende ons onderzoek brengen wij duidelijk in beeld welke wervel(s) in de lage rug vastzitten en ook die wervels die te bewegelijk zijn worden feilloos vast gesteld.

De Dorsano methode is er opgericht om exact die wervels weer bewegelijk te maken die vast zitten en daarnaast trainen wij de diepe onderrug spieren welke de stabiliteit van de rug verbeteren.  Het Dorsano concept kan u bij hernia klachten helpen om van de pijn af te komen en zal zeker bijdragen aan het voorkomen van een herhaling van deze klacht in de toekomst.

Wat is ischias

Ischias is een zenuwpijn die begint in de onder rug, maar via de bil doorloopt tot in het been. Deze pijn wordt in de meeste gevallen veroorzaakt door het ontsteken of bekneld raken van de zenuw met de naam: nervus ischiadicus. Het is de langste en dikste zenuw van het lichaam. Hij begint in het ruggenmerg en loopt via de bil langs de achterkant van het been.

De pijn die bij ischias optreedt varieert vaak van licht tot hevig en voelt meestal 'stekend' aan. De meeste mensen met ischias hebben daarbij ook andere klachten, zoals een een branderig gevoel, spierzwakte, een verdoofd gevoel of tintelingen in been, voet of tenen. Ook spierkramp in de bil of het been en verminderde reflexen in knieen en enkels komen veelvuldig voor.

Hoe ontstaat ischias

Ischias ontstaat door een irritatie of andere aandoening op de plaats waar de grote beenzenuw uit het ruggenmerg komt. Ischias kan men krijgen door bijvoorbeeld: een zwangerschap en bevalling of door zwaar tillen. In de meeste gevallen ontstaat ischias echter door het overbelasten van de rug gecombineerd met een tekort aan kracht en beweeglijkheid van de spieren rondom de wervelkolom.

Wilt u meer weten over de unieke Dorsano therapie? Neem dan contact op, we staan voor u klaar. Bel 0548 – 521 819 of stel uw vraag per e-mail.